IoT Connecting Things 2.0 – Chapter 2 Quiz Answers

1. How are electronic sensors used in digitizing the natural world?

  • They measure a physical event and translate it into electrical signals.
  • They measure voltage as a function of time and output a graph.
  • They convert digital events into analog representations.
  • They measure electrical signals sent from a specific computer port.
Show Answer/Explanation
Correct Answer: They measure a physical event and translate it into electrical signals.
Explanation: Electronic sensors are used to measure a physical event and translate it into an electrical signal. This digital signal can be received by a computer that is programmed to utilize this input.

2. What type of electrical circuit stops working when a single electronic component is damaged or removed?

  • nonlinear
  • parallel
  • series
  • linear
Show Answer/Explanation
Correct Answer: series
Explanation: In a series circuit, electricity will only have a single path to follow and must transverse all components. If any of these components fail and block the flow of electricity, the entire circuit stops working.

3.Refer to the exhibit. What is used to limit the amount of current that flows through the circuit?
IoT Connecting Things 2.0 - Chapter 2 Quiz Answers 1

  • inductor
  • resistor
  • capacitor
  • LED
Show Answer/Explanation
Correct Answer: resistor
Explanation: A resistor is placed in a circuit to limit the amount of current that flows through the circuit.

4. What is another term for an electrically controlled mechanical switch?

  • microcontroller
  • actuator
  • sensor
  • relay
Show Answer/Explanation
Correct Answer: relay
Explanation: Another term for an electrically controlled switch is a relay.

5. What software package is commonly used to create programs for the Arduino?

  • Arduino IDE​
  • Packet Tracer
  • SparkFun​
  • RedBoard
Show Answer/Explanation
Correct Answer: Arduino IDE​
Explanation: The Arduino IDE is a free software package that can be downloaded from the Arduino web site. It includes software and drivers required to interact with the Arduino board.​

6. Which tool measures the ratio of voltage to current across an object?

  • multimeter
  • clamp meter
  • oscilloscope
  • wattmeter
Show Answer/Explanation
Correct Answer: multimeter
Explanation: A multimeter can be utilized to measure multiple electrical factors including voltage, current, and resistance. Resistance is the opposition to the flow of charged particles and is a ratio of voltage to current.

7. Fill in the blank.
Refer to the exhibit. The graphic shows an example of a simple ___

IoT Connecting Things 2.0 - Chapter 2 Quiz Answers 2

Show Answer/Explanation
Correct Answer: circuit
Explanation: A circuit includes a continuous loop and a power source for the flow of electricity. Other devices, such as a resistor, can be placed into the path of current flow to perform other actions.

What is direct current?

  • the type of current that is supplied to the home by power utilities
  • the type of electric current in which the current flow periodically reverses direction
  • the type of current that is produced by batteries, computer power supplies, and solar cells
  • the type of current that is represented by a sine wave
Show Answer/Explanation
Correct Answer: the type of current that is produced by batteries, computer power supplies, and solar cells
Explanation: Direct current is the flow of electricity that does not change direction. Direct current is used by computers and other digital devices. It is created by batteries, DC power supplies, and solar panels. Alternating current is the flow of electricity that reverses direction periodically. Because of this, its representation is a sine wave. It is delivered to homes and businesses by power utilities.

8. Which three items can serve as inputs to a microcontroller unit such as an Arduino? (Choose three.)

  • a sensor
  • an LED
  • a pushbutton
  • a Twitter message
  • an actuator
  • a relay
Show Answer/Explanation
Correct Answer:

  • a sensor
  • a pushbutton
  • a Twitter message

Explanation: Microcontroller units, such as the Arduino, can be set up to monitor and respond to events. The events serve as inputs to the microcontroller. Examples of these events are a change in the amount of light detected by a light sensor, the press of a pushbutton, or receiving an Internet message, such as a tweet from Twitter.

9. Match the unit of measurement with the associated electronic concept. (Not all options are used.)

  • watt –> power
  • ampere –> current
  • volt –> voltage
  • ohm –> resistance
  • Other Incorrect Match Options:
    • bandwidth
    • latency

10. Which tool has the ability to measure the signals that travel from sensors to microcontrollers as a function of time?

  • multimeter
  • clamp meter
  • oscilloscope
  • wattmeter
Show Answer/Explanation
Correct Answer: oscilloscope
Explanation: The oscilloscope assists in visualizing and measuring voltage as a function of time in an output of a waveform. The oscilloscope is used to monitor and measure the signals that travel from sensors to microcontrollers and from single board computers back to actuators.

11. Match the definitions with the appropriate steps of the design phase of a printed circuit board.

  • finding possible vendors and material costs –> research
  • the initial idea –> concept
  • symbolic representations of the circuit and components –> circuit design

12. What type of circuit provides multiple paths for current flow so that the failure of a single component will not affect the operation of the entire circuit?

  • series
  • parallel
  • linear
  • nonlinear
Show Answer/Explanation
Correct Answer: parallel
Explanation: A parallel circuit provides connected components with their own share of current.

13. Refer to the exhibit. What type of component is represented if it appeared on an electronic schematic?
IoT Connecting Things 2.0 - Chapter 2 Quiz Answers 3

  • inductor
  • resistor
  • capacitor
  • LED
Show Answer/Explanation
Correct Answer: LED
Explanation: A light-emitting diode (LED) is symbolized by a triangle with a line segment on one end and two arrows pointing outward. This is a symbol used in schematic diagrams of electrical circuits

14. What is a feature of microcontrollers that makes them well-suited for use in the Internet of things?

  • large data storage capacity
  • low power requirements​
  • multiple processor cores
  • large form factor
Show Answer/Explanation
Correct Answer: low power requirements​
Explanation: Microcontrollers are small form factor, low power computer platforms that are well suited to connect things such as sensors, motors, and LEDs.​​

15. What type of device is able to create physical movement?

  • actuator
  • sensor
  • diode
  • resistor
Show Answer/Explanation
Correct Answer: actuator
Explanation: Actuators are a type of device that is used to produce physical movement.

16. What functions do sensors perform in the digitized world?

  • creating physical movement
  • detecting events in the physical environment
  • performing physical actions
  • reducing current flow through a circuit
Show Answer/Explanation
Correct Answer: detecting events in the physical environment
Explanation: Sensors take the measurement of events in the physical environment as input and transform the measurement into electrical or optical output.

17. What file extension is used when saving sketches written with the Arduino IDE?​

  • .txt
  • .doc
  • .ino
  • .exe
Show Answer/Explanation
Correct Answer: .ino
Explanation: The file extension .ino is used when saving sketches that are written using the Arduino IDE.​

18. What type of component has no effect on gain or control over voltage or current?

  • linear
  • nonlinear
  • passive
  • active
Show Answer/Explanation
Correct Answer: passive
Explanation: A passive component provides no gain or control over voltage or current. These are two-terminal components that include resistors, capacitors, inductors and memristors.

19. Match the term to its definition.

  • voltage (V) –> electrical potential difference, “electrical pressure”
  • resistance (R) –> opposition to flow of charged particles
  • current (I) –> flow of charged particles; often electrons
  • impedance (Z) –> opposition to changes in voltage or current due to electrical and magnetic interactions
  • power (P) –> electrical energy per unit time generated or dissipated

Related Articles

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments