CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers – Update New Questions

QUESTION 1. Which technology supports the stateless assignment of IPv6 addresses?

A. DNS
B. DHCPv6
C. DHCP
D. autoconfiguration

Correct Answer:BD

QUESTION 2. What are two requirements for an HSRP group? (Choose two.)

A. exactly one active router
B. one or more standby routers
C. one or more backup virtual routers
D. exactly one standby active router
E. exactly one backup virtual router

Correct Answer: AB

QUESTION 3. After you configure the Loopback0 interface, which command can you enter to verify the status of the interface and determine whether fast switching is enabled?

A. Router#show ip interface loopback 0
B. Router#show run
C. Router#show interface loopback 0
D. Router#show ip interface brief

Correct Answer: A

QUESTION 4. Which command sequence can you enter to create VLAN 20 and assign it to an interface on a switch?

A. Switch(config)#vlan 20
Switch(config)#Interface gig x/y
Switch(config-if)#switchport access vlan 20

B. Switch(config)#Interface gig x/y
Switch(config-if)#vlan 20
Switch(config-vlan)#switchport access vlan 20

C. Switch(config)#vlan 20
Switch(config)#Interface vlan 20
Switch(config-if)#switchport trunk native vlan 20

D. Switch(config)#vlan 20
Switch(config)#Interface vlan 20
Switch(config-if)#switchport access vlan 20

E. Switch(config)#vlan 20
Switch(config)#Interface vlan 20
Switch(config-if)#switchport trunk allowed vlan 20

Correct Answer: A

QUESTION 5. Which three commands can you use to set a router boot image?(Choose Three.)

A. Router(config)# boot system flash c4500-p-mz.121-20.bin
B. Router(config)# boot system tftp c7300-js-mz.122-33.SB8a.bin
C. Router(config)#boot system rom c7301-advipservicesk9-mz.124-24.T4.bin
D. Router> boot flash:c180x-adventerprisek9-mz-124-6T.bin
E. Router(config)#boot flash:c180x-adventerprisek9-mz-124-6T.bin
F. Router(config)#boot bootldr bootflash:c4500-jk9s-mz.122-23f.bin

Correct Answer: ABC

QUESTION 6. Which two statements about IPv6 and routing protocols are true? (Choose two.)

A. Link-local addresses are used to form routing adjacencies.
B. OSPFv3 was developed to support IPv6 routing.
C. EIGRP, OSPF, and BGP are the only routing protocols that support IPv6.
D. Loopback addresses are used to form routing adjacencies.
E. EIGRPv3 was developed to support IPv6 routing.

Correct Answer: AB

QUESTION 7. If primary and secondary root switches with priority 16384 both experience catastrophic losses, which tertiary switch can take over?

A. a switch with priority 20480
B. a switch with priority 8192
C. a switch with priority 4096
D. a switch with priority 12288

Correct Answer: A

QUESTION 8. Which two statements about late collisions are true? (Choose two.)

A. They may indicate a duplex mismatch.
B. By definition, they occur after the 512th bit of the frame has been transmitted.
C. They indicate received frames that did not pass the FCS match.
D. They are frames that exceed 1518 bytes.
E. They occur when CRC errors and interference occur on the cable.

Correct Answer: AB

QUESTION 9. Which command can you enter to set the default route for all traffic to an interface?

A. router(config)#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 GigabitEthernet0/1
B. router(config)#ip route 0.0.0.0 255.255.255.255 GigabitEthernet0/1
C. router(config-router)#default-information originate
D. router(config-router)#default-information originate always

Correct Answer: A

QUESTION 10. Which two spanning-tree port states does RSTP combine to allow faster convergence? (Choose two.)

A. blocking
B. listening
C. learning
D. forwarding
E. discarding

Correct Answer: AB

QUESTION 11. If a router has four interfaces and each interface is connected to four switches, how many broadcast domains are present on the router?
A. 1
B. 2
C. 4
D. 8

Correct Answer: C

QUESTION 12. The left describes the types of cables, while the right describes the purposes of the cables. Drag the items on the left to the proper locations. (Not all items can be used.) (THE COMMUNITY SHARED THAT THERE IS ANOTHER OPTION SO STUDY ALL OF WHAT THIS CABLES ARE FOR)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 1

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 2

QUESTION 13. Match the items on the left with appropriate OSI layer on the right. (Not all options are used.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 3

Select and Place:

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 4

QUESTION 14. Which command enables IPv6 forwarding on a Cisco router?

A. ipv6 local
B. ipv6 host
C. ipv6 unicast-routing
D. ipv6 neighbor

Correct Answer: C

QUESTION 15. Refer to the exhibit. What is the most appropriate summarization for these routes?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 5

A. 10.0.0.0 /21
B. 10.0.0.0 /22
C. 10.0.0.0 /23
D. 10.0.0.0 /24

Correct Answer: B

Explanation/Reference:
The 10.0.0.0/22 subnet mask will include the 10.0.0.0, 10.0.1.0, 10.0.2.0, and 10.0.3.0 networks, and only those four networks.

QUESTION 16. Which set of commands is recommended to prevent the use of a hub in the access layer?

A. switch(config-if)#switchport mode trunk
switch(config-if)#switchport port-security maximum 1

B. switch(config-if)#switchport mode trunk
switch(config-if)#switchport port-security mac-address 1

C. switch(config-if)#switchport mode access
switch(config-if)#switchport port-security maximum 1

D. switch(config-if)#switchport mode access
switch(config-if)#switchport port-security mac-address 1

Correct Answer: C

QUESTION 17. A router has learned three possible routes that could be used to reach a destination network. One route is from EIGRP and has a composite metric of 20514560. Another route is from OSPF with a metric of 782. The last is from RIPv2 and has a metric of 4. Which route or routes will the router install in the routing table?

A. the OSPF route
B. the EIGRP route
C. the RIPv2 route
D. all three routes
E. the OSPF and RIPv2 routes

Correct Answer: B

QUESTION 18. Two routers named Atlanta and Brevard are connected via their serial interfaces as illustrated, but they are unable to communicate. The Atlanta router is known to have the correct configuration.

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 6

Given the partial configurations, identify the fault on the Brevard router that is causing the lack of connectivity

A. incompatible IP address
B. insufficient bandwidth
C. incorrect subnet mask
D. incompatible encapsulation
E. link reliability too low
F. IPCP closed

Correct Answer: D

QUESTION 19. A network administrator needs to configure a serial link between the main office and a remote location. The router at the remote office is a non-Cisco router. How should the network administrator configure the serial interface of the main office router to make the connection?

A. Main(config)# interface serial 0/0
Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252
Main(config-if)# no shut
B. Main(config)# interface serial 0/0
Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252
Main(config-if)# encapsulation ppp
Main(config-if)# no shut
C. Main(config)# interface serial 0/0
Main(config-if)# ip address 172.16.1.1 255.255.255.252
Main(config-if)# encapsulation frame-relay
Main(config-if)# authentication chap
Main(config-if)# no shut
D. Main(config)# interface serial 0/0
Main(config-if)#ip address 172.16.1.1 255.255.255.252
Main(config-if)#encapsulation ietf
Main(config-if)# no shut

Correct Answer: B

QUESTION 20. Which Layer 2 protocol encapsulation type supports synchronous and asynchronous circuits and has built-in security mechanisms?

A. HDLC
B. PPP
C. X.25
D. Frame Relay

Correct Answer: B

QUESTION 21. Refer to the exhibit. The two connected ports on the switch are not turning orange or green. What would be the most effective steps to troubleshoot this physical layer problem?(Choose Three.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 7

A. Ensure that the Ethernet encapsulations match on the interconnected router and switch ports.
B. Ensure that cables A and B are straight-through cables.
C. Ensure cable A is plugged into a trunk port.
D. Ensure the switch has power.
E. Reboot all of the devices.
F. Reseat all cables.

Correct Answer: BDF

QUESTION 22. A network administrator is troubleshooting the OSPF configuration of routers R1 and R2. The routers cannot establish an adjacency relationship on their common Ethernet link.

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 8

The graphic shows the output of the show ip ospf interface e0 command for routers R1 and R2. Based on the information in the graphic, what is the cause of this problem?

A. The OSPF area is not configured properly.
B. The priority on R1 should be set higher.
C. The cost on R1 should be set higher.
D. The hello and dead timers are not configured properly.
E. A backup designated router needs to be added to the network.
F. The OSPF process ID numbers must match.

Correct Answer: D

QUESTION 23. What will happen if a private IP address is assigned to a public interface connected to an ISP?

A. Addresses in a private range will be not be routed on the Internet backbone.
B. Only the ISP router will have the capability to access the public network.
C. The NAT process will be used to translate this address to a valid IP address.
D. A conflict of IP addresses happens, because other public routers can use the same range

Correct Answer: A

QUESTION 24. Refer to the exhibit. The Bigtime router is unable to authenticate to the Littletime router. What is the cause of the problem?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 9

A. The usernames are incorrectly configured on the two routers.
B. The passwords do not match on the two routers.
C. CHAP authentication cannot be used on a serial interface.
D. The routers cannot be connected from interface S0/0 to interface S0/0.
E. With CHAP authentication, one roufunctions will occur when this frame is received by 2950Switch? (Chooter must authenticate to another router. The routers cannot be configured to authenticate to each other.

Correct Answer: B

QUESTION 25. What will be the result if the following configuration commands are implemented on a Cisco switch?

Switch(config-if)# switchport port-security
Switch(config-if)# switchport port-security mac-address sticky

A. A dynamically learned MAC address is saved in the startup-configuration file.
B. A dynamically learned MAC address is saved in the running-configuration file.
C. A dynamically learned MAC address is saved in the VLAN database.
D. Statically configured MAC addresses are saved in the startup-configuration file if frames from that address are received.
E. Statically configured MAC addresses are saved in the running-configuration file if frames from that address are received.

Correct Answer: B

QUESTION 26. Refer to the exhibit. The following commands are executed on interface fa0/1 of 2950Switch.

2950Switch(config-if)# switchport port-security
2950Switch(config-if)# switchport port-security mac-address sticky
2950Switch(config-if)# switchport port-security maximum 1
The Ethernet frame that is shown arrives on interface fa0/1.

What two functions will occur when this frame is received by 2950Switch? (Choose two.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 10

A. The MAC address table will now have an additional entry of fa0/1 FFFF.FFFF.FFFF.
B. Only host A will be allowed to transmit frames on fa0/1.
C. This frame will be discarded when it is received by 2950Switch.
D. All frames arriving on 2950Switch with a destination of 0000.00aa.aaaa will be forwarded out fa0/1.
E. Hosts B and C may forward frames out fa0/1 but frames arriving from other switches will not be forwarded out fa0/1.
F. Only frames from source 0000.00bb.bbbb, the first learned MAC address of 2950Switch, will be forwarded out fa0/1.

Correct Answer: BD

QUESTION 27. Which command would you configure globally on a Cisco router that would allow you to view directly connected Cisco devices?

A. enable cdp
B. cdp enable
C. cdp run
D. run cdp

Correct Answer: C

QUESTION 28. A Cisco router is booting and has just completed the POST process. It is now ready to find and load an IOS image. What function does the router perform next?

A. It checks the configuration register.
B. It attempts to boot from a TFTP server.
C. It loads the first image file in flash memory.
D. It inspects the configuration file in NVRAM for boot instructions.

Correct Answer: A

QUESTION 29. What are three advantages of VLANs?(Choose Three.)

A. VLANs establish broadcast domains in switched networks.
B. VLANs utilize packet filtering to enhance network security.
C. VLANs provide a method of conserving IP addresses in large networks.
D. VLANs provide a low-latency internetworking alternative to routed networks.
E. VLANs allow access to network services based on department, not physical location.
F. VLANs can greatly simplify adding, moving, or changing hosts on the network.

Correct Answer: AEF

QUESTION 30. Refer to the exhibit. The output that is shown is generated at a switch. Which three statements are true?(Choose Three.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 11

A. All ports will be in a state of discarding, learning, or forwarding.
B. Thirty VLANs have been configured on this switch.
C. The bridge priority is lower than the default value for spanning tree.
D. All interfaces that are shown are on shared media.
E. All designated ports are in a forwarding state.
F. This switch must be the root bridge for all VLANs on this switch.

Correct Answer: ACE
the management workstation connected to SwitchA . Which set of commands is required to accomplish this task?

QUESTION 31. Which two commands can be used to verify a trunk link configuration status on a given Cisco switch interface? (Choose two.)

A. show interface trunk
B. show interface interface
C. show ip interface brief
D. show interface vlan
E. show interface switchport

Correct Answer: AE

QUESTION 32. Which two states are the port states when RSTP has converged? (Choose two.)

A. discarding
B. listening
C. learning
D. forwarding
E. disabled

Correct Answer: AD

QUESTION 33. Refer to the exhibit. A technician has installed SwitchB and needs to configure it for remote access from the management workstation connected to SwitchA . Which set of commands is required to accomplish this task?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 12

A. SwitchB(config)# interface FastEthernet 0/1
SwitchB(config-if)# ip address 192.168.8.252 255.255.255.0
SwitchB(config-if)# no shutdown

B. SwitchB(config)# interface vlan 1
SwitchB(config-if)# ip address 192.168.8.252 255.255.255.0
SwitchB(config-if)# ip default-gateway 192.168.8.254 255.255.255.0
SwitchB(config-if)# no shutdown

C. SwitchB(config)# ip default-gateway 192.168.8.254
SwitchB(config)# interface vlan 1
SwitchB(config-if)# ip address 192.168.8.252 255.255.255.0
SwitchB(config-if)# no shutdown

D. SwitchB(config)# ip default-network 192.168.8.254
SwitchB(config)# interface vlan 1
SwitchB(config-if)# ip address 192.168.8.252 255.255.255.0
SwitchB(config-if)# no shutdown

E. SwitchB(config)# ip route 192.168.8.254 255.255.255.0
SwitchB(config)# interface FastEthernet 0/1
SwitchB(config-if)# ip address 192.168.8.252 255.255.255.0
SwitchB(config-if)# no shutdown

Correct Answer: C

QUESTION 34. Which of the following are benefits of VLANs?(Choose Three.)

A. They increase the size of collision domains.
B. They allow logical grouping of users by function.
C. They can enhance network security.
D. They increase the size of broadcast domains while decreasing the number of collision domains.
E. They increase the number of broadcast domains while decreasing the size of the broadcast domains.
F. They simplify switch administration.

Correct Answer: BCE

QUESTION 35. What are three benefits of implementing VLANs?(Choose Three.)

A. A higher level of network security can be reached by separating sensitive data traffic from other network traffic.
B. A more efficient use of bandwidth can be achieved allowing many physical groups to use the same network infrastructure.
C. A more efficient use of bandwidth can be achieved allowing many logical networks to use the same network infrastructure.
D. Broadcast storms can be mitigated by increasing the number of broadcast domains, thus reducing their size.
E. Broadcast storms can be mitigated by decreasing the number of broadcast domains, thus increasing their size.
F. VLANs make it easier for IT staff to configure new logical groups, because the VLANs all belong to the same broadcast domain.
G. Port-based VLANs increase switch-port use efficiency, thanks to 802.1Q trunks.

Correct Answer: ACD

QUESTION 36. Which three statements accurately describe Layer 2 Ethernet switches?(Choose Three.)

A. Spanning Tree Protocol allows switches to automatically share VLAN information.
B. Establishing VLANs increases the number of broadcast domains.
C. Switches that are configured with VLANs make forwarding decisions based on both Layer 2 and Layer 3 address information.
D. Microsegmentation decreases the number of collisions on the network.
E. In a properly functioning network with redundant switched paths, each switched segment will contain one root bridge with all its ports in the forwarding state. All other switches in that broadcast domain will have only one root port.
F. If a switch receives a frame for an unknown destination, it uses ARP to resolve the address.

Correct Answer: BDE

QUESTION 37. Which of the following correctly describe steps in the OSI data encapsulation process? (Choose two.)

A. The transport layer divides a data stream into segments and may add reliability and flow control information.
B. The data link layer adds physical source and destination addresses and an FCS to the segment.
C. Packets are created when the network layer encapsulates a frame with source and destination host
addresses and protocol-related control information.
D. Packets are created when the network layer adds Layer 3 addresses and control information to a segment.
E. The presentation layer translates bits into voltages for transmission across the physical link.

Correct Answer: AD

QUESTION 38. Which of the following describes the roles of devices in a WAN?(Choose Three.)

A. A CSU/DSU terminates a digital local loop.
B. A modem terminates a digital local loop.
C. A CSU/DSU terminates an analog local loop.
D. A modem terminates an analog local loop.
E. A router is commonly considered a DTE device.
F. A router is commonly considered a DCE device.

Correct Answer: ADE

QUESTION 39. Which interface counter can you use to diagnose a duplex mismatch problem?

A. no carrier
B. late collisions
C. giants
D. CRC errors
E. deferred
F. runts

Correct Answer: B

QUESTION 40. Which feature can you implement to reserve bandwidth for VoIP calls across the call path?

A. PQ
B. CBWFQ
C. round robin
D. RSVP

Correct Answer: D

QUESTION 41. When an interface is configured with PortFast BPDU guard, how does the interface respond when it receives a BPDU?

A. It continues operating normally.
B. It goes into a down/down state.
C. It becomes the root bridge for the configured VLAN.
D. It goes into an errdisable state.

Correct Answer: D

QUESTION 42. What are three characteristics of the TCP protocol?(Choose Three.)

A. It uses a single SYN-ACK message to establish a connection.
B. The connection is established before data is transmitted.
C. It ensures that all data is transmitted and received by the remote device.
D. It supports significantly higher transmission speeds than UDP.
E. It requires applications to determine when data packets must be retransmitted.
F. It uses separate SYN and ACK messages to establish a connection.

Correct Answer: BCF

QUESTION 43. Which command can you enter to determine whether serial interface 0/2/0 has been configured using HDLC
encapsulation?

A. router#show platform
B. router#show interfaces Serial 0/2/0
C. router#show ip interface s0/2/0
D. router#show ip interface brief

Correct Answer: B

QUESTION 44. Which two statements about IPv4 multicast traffic are true? (Choose two.)

A. It burdens the source host without affecting remote hosts.
B. It uses a minimum amount of network bandwidth.
C. It is bandwidth-intensive.
D. It simultaneously delivers multiple streams of data.
E. It is the most efficient way to deliver data to multiple receivers.

Correct Answer: BE

QUESTION 45. What are two benefits of private IPv4 IP addresses? (Choose two.)

A. They are routed the same as public IP addresses.
B. They are less costly than public IP addresses.
C. They can be assigned to devices without Internet connections.
D. They eliminate the necessity for NAT policies.
E. They eliminate duplicate IP conflicts.

Correct Answer: BC

QUESTION 46. What is the authoritative source for an address lookup?

A. a recursive DNS search
B. the operating system cache
C. the ISP local cache
D. the browser cache

Correct Answer: A

QUESTION 47. Which command can you enter to verify that a BGP connection to a remote device is established?

A. show ip bgp summary
B. show ip community-list
C. show ip bgp paths
D. show ip route

Correct Answer: A

QUESTION 48. During which phase of PPPoE is PPP authentication performed?

A. the PPP Session phase
B. Phase 2
C. the Active Discovery phase
D. the Authentication phase
E. Phase 1

Correct Answer: A

QUESTION 49. Which three circumstances can cause a GRE tunnel to be in an up/down state? (Choose three.)

A. The tunnel interface IP address is misconfigured.
B. The tunnel interface is down.
C. A valid route to the destination address is missing from the routing table.
D. The tunnel address is routed through the tunnel itself.
E. The ISP is blocking the traffic.
F. An ACL is blocking the outbound traffic.

Correct Answer: BCD

QUESTION 50. Which two statements about using leased lines for your WAN infrastructure are true? (Choose two.)

A. Leased lines provide inexpensive WAN access.
B. Leased lines with sufficient bandwidth can avoid latency between endpoints.
C. Leased lines require little installation and maintenance expertise.
D. Leased lines provide highly flexible bandwidth scaling.
E. Multiple leased lines can share a router interface.
F. Leased lines support up to T1 link speeds.

Correct Answer: BC

QUESTION 51. Which two statements about wireless LAN controllers are true? (Choose two.)

A. They can simplify the management and deployment of wireless LANs.
B. They rely on external firewalls for WLAN security.
C. They are best suited to smaller wireless networks.
D. They must be configured through a GUI over HTTP or HTTPS.
E. They can manage mobility policies at a systemwide level.

Correct Answer: AE

QUESTION 52. Which two statements about northbound and southbound APIs are true? (Choose two.)

A. Only southbound APIs allow program control of the network.
B. Only northbound APIs allow program control of the network.
C. Only southbound API interfaces use a Service Abstraction Layer.
D. Only northbound API interfaces use a Service Abstraction Layer.
E. Both northbound and southbound API interfaces use a Service Abstraction Layer.
F. Both northbound and southbound APIs allow program control of the network.

Correct Answer: BC

QUESTION 53. Which command can you enter to set the default route for all traffic to an interface?

A. router(config)#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 GigabitEthernet0/1
B. router(config-router)#default-information originate always
C. router(config)#ip route 0.0.0.0 255.255.255.255 GigabitEthernet0/1
D. route(config-router)#default-information originate

Correct Answer: A

QUESTION 54. Which statement about RADIUS security is true?

A. It supports EAP authentication for connecting to wireless networks.
B. It provides encrypted multiprotocol support.
C. Device-administration packets are encrypted in their entirety.
D. It ensures that user activity is fully anonymous.

Correct Answer: A

QUESTION 55. If you are configuring syslog messages specifying ‘logging trap warning’, which log messages will the router send?

A. 0-4
B. 0-5
C. 0-2
D. 0-6
E. 0-1

Correct Answer: A

Explanation/Reference:

0 emergencies System is unusable
1 alerts Immediate action is needed
2 critical Critical conditions exist
3 errors Error conditions exist
4 warnings Warning conditions exist
5 notification Normal, but significant, conditions exist
6 informational Informational messages
7 debugging Debugging messages

QUESTION 56. What is the correct command for floating static ipv6 route?

A. ipv6 route 2001:DB8::/32 serial 2/0 201
B. ipv6 route 2001:DB8::/32 serial 2/0 1
C. N/A
D. N/A

Correct Answer: A

QUESTION 57. What is true about Ethernet? (Choose two.)

A. 802.2 Protocol
B. 802.3 Protocol
C. 10BaseT half duplex
D. CSMA/CD Stops transmitting when congestion occurs
E. CSMA/CA Stops transmitting when congestion occurs

Correct Answer: BD

Explanation/Reference:

http://www.ieee802.org/3/
CSMA/CD – It uses a carrier sensing scheme in which a transmitting station detects collisions by sensing transmissions from other stations while transmitting a frame. When this collision condition is detected, the station stops transmitting that frame.

QUESTION 58. What IP SLA ICMP Echo measures?

A. Packet loss
B. Congestion
C. Hop-by-hop “something”
D. -ANOTHER OPTIONE. -ANOTHER OPTION

Correct Answer: A

Explanation/Reference: There is no RRT (Round-trip time) in the choices @Mik said.

QUESTION 59. What are types of IPv6 static routes?(Choose Three.)

A. Recursive routes
B. Directly connected routes
C. Fully specified routes
D. Advertised routes
E. Virtual links
F. Redistributed routes

Correct Answer: ABC

Explanation/Reference:
http://ipcisco.com/ipv6-static-routes-for-cisco-routers/
http://www.orbit-computer-solutions.com/ipv6-static-and-default-route-how-to-configure-ipv6-static-and-defaultroute/

QUESTION 60. How to configure RIPv2? (Choose two.)

A. Enable RIP
B. Connect RIP to WAN interface
C. Enable auto-summary
D. Enable authentication
E. -ANOTHER OPTION

Correct Answer: AC

Explanation/Reference: C because we can enable or disable auto-summary in rips.

QUESTION 61. What is the status of port-channel if LACP is misconfigured?

A. Forwarding
B. Enabled
C. Disabled
D. Errdisabled

Correct Answer: C

QUESTION 62. What is true about DTP?(Choose Three.)

A. Layer 2 protocol
B. Layer 3 protocol
C. Proprietary protocol
D. enabled by default
E. disabled by default

Correct Answer: ACD

Explanation/Reference:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_Trunking_Protocol

QUESTION 63. How to create a trunk port and allow VLAN 20?(Choose Three.)

A. switchport trunk encapsulation dot1q
B. switchport mode trunk
C. switchport trunk allowed vlan 20
D. switchport trunk native vlan 20

E. -ANOTHER OPTIONCorrect Answer: ABC

QUESTION 64. What 8-bit field exists in IP packet for QoS?

A. Tos Field
B. DSCP
C. IP Precedence
D. Cos
E. -ANOTHER OPTION

Correct Answer: A

Explanation/Reference:
http://flylib.com/books/2/686/1/html/2/images/1587051990/graphics/13fig01.gif

QUESTION 65. What feature uses a random time to re-sent a frame?

A. CSMA/CA
B. -ANOTHER OPTIONC. -ANOTHER OPTIOND. CSMA/CD

Correct Answer: D

QUESTION 66. Which mode is compatible with Trunk, Access, and desirable ports?

A. Trunk Ports
B. Access Ports
C. Dynamic Auto
D. Dynamic Desirable

Correct Answer: C

Explanation/Reference:
The ‘dynamic auto’ will configure the port to accept incoming negotiation and will accept becoming either a trunk or an access port. Dynamic Auto allows the port to negotiate DTP (Dynamic Trunking Protocol) if the other side is set to trunk or desirable. Otherwise it will become an access port.

QUESTION 67. If you configure syslog messages without specifying the logging trap level, which log messages will the router send?

A. 0-4
B. 0-5
C. 0-2
D. 0-6
E. 0-1

Correct Answer: D

Explanation/Reference:
Router(config)# logging trap level – Specifies the kind of messages, by severity level, to be sent to the syslog server. The default is informational (6) and lower ( 0 – 6). The possible values for level are as follows:
Emergency: 0
Alert: 1
Critical: 2
Error: 3
Warning: 4
Notice: 5
Informational: 6
Debug: 7

QUESTION 68. Which command can you execute to set the user inactivity timer to 10 seconds?

A. SW1(config-line)#exec-timeout 0 10
B. SW1(config-line)#exec-timeout 10
C. SW1(config-line)#absolute-timeout 0 10
D. SW1(config-line)#absolute-timeout 10

Correct Answer: A

QUESTION 69. Which standards-based First Hop Redundancy Protocol is a Cisco supported alternative to Hot Standby Router Protocol?

A. VRRP
B. GLBP
C. TFTP
D. DHCP

Correct Answer: A

QUESTION 70. Two hosts are attached to a switch with the default configuration. Which statement about the configuration is true?

A. IP routing must be enabled to allow the two hosts to communicate.
B. The two hosts are in the same broadcast domain.
C. The switch must be configured with a VLAN to allow the two hosts to communicate.
D. Port security prevents the hosts from connecting to the switch.

Correct Answer: B

QUESTION 71. If there are 3 hosts connected in one port of a switch and two other hosts connected in another port, how may collision domains are present on the router?

A. 5
B. 2
C. 3
D. 4

Correct Answer: B

QUESTION 72. What are three parts of an IPv6 global unicast address?(Choose Three.)

A. an interface ID that is used to identify the local host on the network.
B. an interface ID that is used to identify the local network for a particular host.
C. a subnet ID that is used to identify networks inside of the local enterprise site
D. a global routing prefix that is used to identify the network portion of the address that has been provided by an ISP
E. a global routing prefix that is used to identify the portion of the network address provided by a local administrator

Correct Answer: ACD

QUESTION 73. You have been asked to come up with a subnet mask that will allow all three web servers to be on the same network while providing the maximum number of subnets. Which network address and subnet mask meet this requirement?

A. 192.168.252.0 255.255.255.252
B. 192.168.252.8 255.255.255.248
C. 192.168.252.8 255.255.255.252
D. 192.168.252.16 255.255.255.240
E. 192.168.252.16 255.255.255.252

Correct Answer: B

QUESTION 74. What parameter can be different on ports within an EtherChannel?

A. speed
B. DTP negotiation settings
C. trunk encapsulation
D. duplex

Correct Answer: B

QUESTION 75. Which two statements about IPv6 router advertisement messages are true? (Choose two.)

A. They use ICMPv6 type 134.
B. The advertised prefix length must be 64 bits.
C. The advertised prefix length must be 48 bits.
D. They are sourced from the configured IPv6 interface address.
E. Their destination is always the link-local address of the neighboring node.

Correct Answer: AB

QUESTION 76. Which spanning-tree protocol rides on top of another spanning-tree protocol?

A. MSTP
B. RSTP
C. PVST+
D. Mono Spanning Tree

Correct Answer: A

QUESTION 77. A network administrator needs to configure port security on a switch. Which two statements are true? (Choose two.)

A. The network administrator can apply port security to dynamic access ports.
B. The network administrator can apply port security to EtherChannels.
C. The sticky learning feature allows the addition of dynamically learned addresses to the running configuration.
D. When dynamic MAC address learning is enabled on an interface, the switch can learn new addresses, up to the maximum defined.
E. The network administrator can configure static secure or sticky secure MAC addresses in the voice VLAN

Correct Answer: CD

QUESTION 78. Which switching method duplicates the first six bytes of a frame before making a switching decision?

A. fragment-free switching
B. store-and-forward switching
C. cut-through switching
D. ASIC switching

Correct Answer: C

QUESTION 79. Which logging command can enable administrators to correlate syslog messages with millisecond precision?

A. no logging console
B. logging buffered 4
C. no logging monitor
D. service timestamps log datetime mscec
E. logging host 10.2.0.21

Correct Answer: D

QUESTION 80. Which three statements about link-state routing are true?(Choose Three.)

A. OSPF is a link-state protocol.
B. Updates are sent to a broadcast address.
C. It uses split horizon.
D. Routes are updated when a change in topology occurs.
E. RIP is a link-state protocol.
F. Updates are sent to a multicast address by default.

Correct Answer: ADF

QUESTION 81. Which command can you enter to determine whether a switch is operating in trunking mode?

A. show ip interface brief
B. show vlan
C. show interfaces
D. show interface switchport

Correct Answer: D

QUESTION 82. Which command can you enter to view the ports that are assigned to VLAN 20?

A. Switch#show ip interface vlan 20
B. Switch#show vlan id 20
C. Switch#show ip interface brief
D. Switch#show interface vlan 20

Correct Answer: B

QUESTION 83. In which two formats can the IPv6 address fd15:0db8:0000:0000:0700:0003:400F:572B be written? (Choose two.)

A. fd15:0db8:0000:0000:700:3:400F:527B
B. fd15::db8::700:3:400F:527B
C. fd15:db8:0::700:3:4F:527B
D. fd15:0db8::7:3:4F:527B
E. fd15:db8::700:3:400F:572B

Correct Answer: AE

QUESTION 84. Which function of the IP SLAs ICMP jitter operation can you use to determine whether a VoIP issue is caused by excessive end-to-end time?

A. packet loss
B. jitter
C. successive packet loss
D. round-trip time latency

Correct Answer: D

QUESTION 85. Refer to the exhibit

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 13

Which of these statements correctly describes the state of the switch once the boot process has been completed?

A. A. The switch will need a different IOS code in order to support VLANs and STР.
B. Remote access management of this switch will not be possible without configuration change.
C. As FastEthernet0/12 will be the last to come up, it will be blocked by STP.
D. More VLANs will need to be created for this switch.

Correct Answer: B

QUESTION 86. Refer to the exhibit.
The network administrator normally establishes a Telnet session with the switch from host A. However, host A is unavailable. The administrator’s attempt to telnet to the switch from host В fails, but pings to the other two hosts are successful. What is the issue?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 14

A. The switch interfaces need the appropriate IP addresses assigned.
B. Host В and the switch need to be in the same subnet.
C. The switch needs an appropriate default gateway assigned.
D. The switch interface connected to the router is down.
E. Host В needs to be assigned an IP address in VLAN 1.

Correct Answer: C

QUESTION 87. Which condition does the err-disabled status indicate on an Ethernet interface?

A. There is a duplex mismatch.
B. The device at the other end of the connection is powered off.
C. The serial interface is disabled.
D. The interface is configured with the shutdown command.
E. Port security has disabled the interface.
F. The interface is fully functioning.

Correct Answer: E

QUESTION 88. Which two correctly describe steps in the OSI data encapsulation process? (Choose two.)

A. The presentation layer translates bits into voltages for transmission across the physical link.
B. The data link layer adds physical source and destination addresses and an FCS to the segment.
C. Packets are created when the network layer adds Layer 3 addresses and control information to a segment.
D. Packets are created when the network layer encapsulates a frame with source and destination host addresses and protocol-related control information.
E. The transport layer divides a data stream into segments and may add reliability and flow control information.

Correct Answer: CE

QUESTION 89. Refer to the exhibit

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 15

All of the routers in the network are configured with the ip subnet-zero command. Which network addresses should be used for Link A and Network A? (Choose two.)

A. Link A – 172.16.3.0/30
B. Link A – 172.16.3.112/30
C. Network A – 172.16.3.48/26
D. Network A – 172.16.3.128/25
E. Link A – 172.16.3.40/30
F. Network A – 172.16.3.192/26

Correct Answer: AD

QUESTION 90. Which type of device can be replaced by the use of subinterfaces for VLAN routing

A. Layer 2 bridge
B. Layer 2 switch
C. Layer 3 switch
D. router

Correct Answer: C

QUESTION 91. Which statement about LLDP is true?

A. It is a Cisco proprietary protocol.
B. It is configured in global configuration mode.
C. The LLDP update frequency is a fixed value.
D. It runs over the transport layer.

Correct Answer: B

QUESTION 92. If the primary root bridge experiences a power loss, which switch takes over?

A. switch 0040.0ВС0.90C5
B. switch 00E0.F90B.6BE3
C. switch 0004.9A1A.C182
D. switch 00E0.F726.3DC6

Correct Answer: C

QUESTION 93. A network administrator is troubleshooting an EIGRP problem on a router and needs to confirm the IP
addresses of the devices with which the router has established adjacency. The retransmit interval and the queue counts for
the adjacent routers also need to be checked. What command will display the required information?

A. Router# show ip eigrp neighbors
B. Router# show ip eigrp interfaces
C. Router# show ip eigrp adjacency
D. Router# show ip eigrp topology

Correct Answer: A

QUESTION 94. Which three statements about IPv6 prefixes are true?(Choose Three.)

A. FEC0::/10 is used for IPv6 broadcast.
B. FC00::/7 is used in private networks.
C. FE80::/8 is used for link-local unicast.
D. FE80::/10 is used for link-local unicast.
E. 2001::1/127 is used for loopback addresses.
F. FF00::/8 is used for IPv6 multicast.

Correct Answer: BDF

QUESTION 95. Which command can you enter to display duplicate IP addresses that the DHCP server assigns?

A. show ip dhcp conflict 10.0.2.12
B. show ip dhcp database 10.0.2.12
C. show ip dhcp server statistics
D. show ip dhcp binding 10.0.2.12

Correct Answer: A

QUESTION 96. Which three ports will be STP designated ports if all the links are operating at the same bandwidth?(Choose Three.)

A. Switch B – Fа0/0
B. Switch A – Fa0/1
C. Switch В – Fa0/l
D. Switch С – Fа0/1
E. Switch A – Fa0/0
F. Switch С – Fa0/0

Correct Answer: ABC

QUESTION 97. Refer to the exhibit

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 16

The network administrator cannot connect to Switch 1 over a Telnet session, although the hosts attached to Switch1 can ping the interface Fa0/0 of the router. Given the information in the graphic and assuming that the router and Switch2 are configured properly, which of the following commands should be issued on Switch1 to correct this problem?

A. Switch1(config)# ip default-gateway 192.168.24.1
B. Switch1(config)# interface fa0/1Switch1(config-if)# switchport mode trunk
C. Switch1(config)# line con0Switch1(config-line)# password ciscoSwitch1(config-line)# login
D. Switch1(config)# interface fa0/1Switch1(config-if)# ip address 192.168.24.3 255.255.255.0
E. Switch1(config)# interface fa0/1Switch1(config-if)# duplex fullSwitch1(confiq-if)# speed 100

Correct Answer: A

QUESTION 98. Refer to the exhibit

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 17

Each of these four switches has been configured with a hostname, as well as being configured to run RSTP. No other configuration changes have been made. Which three of these show the correct RSTP port roles for the indicated switches and interfaces?(Choose Three.)

A. SwitchD. Gi0/2, root
B. SwitchA, Fa0/2, designated
C. SwitchB, Gi0/l, designated
D. SwitchA, Fa0/l, root
E. SwitchB, Gi0/2, root
F. SwitchC, Fa0/2, root

Correct Answer: ABD

QUESTION 99. Which feature builds a FIB and an adjacency table to expedite packet forwarding?

A. cut through
B. fast switching
C. process switching
D. Cisco Express Forwarding

Correct Answer: D

QUESTION 100. Which command can you enter to verify that a 128-bit address is live and responding?

A. traceroute
B. telnet
C. ping
D. show ipv6

Correct Answer: C

QUESTION 101. What are two reasons that duplex mismatches can be difficult to diagnose? (Choose two.)

A. The interface displays a connected (up/up) state even when the duplex settings are mismatched.
B. 1-Gbps interfaces are full-duplex by default.
C. Full-duplex interfaces use CSMA/CD logic, so mismatches may be disguised by collisions.
D. The symptoms of a duplex mismatch may be intermittent.
E. Autonegotiation is disabled.

Correct Answer: AD

QUESTION 102. Which condition indicates that service password-encryption is enabled?

A. The local username password is in clear text in the configuration.
B. The enable secret is in clear text in the configuration.
C. The local username password is encrypted in the configuration.
D. The enable secret is encrypted in the configuration.

Correct Answer: C

QUESTION 103. Which protocol advertises a virtual IP address to facilitate transparent failover of a Cisco routing device?

A. FHRP
B. DHCP
C. RSMLT
D. ESRP

Correct Answer: A

QUESTION 104. What is the correct routing match to reach 172.16.1.5/32?

A. 172.16.1.0/26
B. 172.16.1.0/25
C. 172.16.1.0/24
D. the default route

Correct Answer: A

QUESTION 105. Which layer in the OSI reference model is responsible for determining the availability of the receiving program and checking to see if enough resources exist for that communication?

A. transport
B. network
C. presentation
D. session
E. application

Correct Answer: E

QUESTION 106. What is the purpose of the POST operation on a router?

A. determine whether additional hardware has been added
B. locate an IOS image for booting
C. enable a TFTP server
D. set the configuration register

Correct Answer: A

QUESTION 107. Which protocol is the Cisco proprietary implementation of FHRP?

A. HSRP
B. VRRP
C. GLBP
D. CARP

Correct Answer: A

QUESTION 108. Which three characteristics are representative of a link-state routing protocol?(Choose Three.)

A. provides common view of entire topology
B. exchanges routing tables with neighbors
C. calculates shortest path
D. utilizes event-triggered updates
E. utilizes frequent periodic updates

Correct Answer: ACD

QUESTION 109. Which part of the PPPoE server configuration contains the information used to assign an IP address to a PPPoE client?

A. virtual-template interface
B. DHCP
C. dialer interface
D. AAA authentication

Correct Answer: A

QUESTION 110. Drag and Drop

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 18

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 19

Explanation/Reference:
FF02::1 ———— All Nodes (link-local)
FF02::5 ———— OSPFv3 Routers
FF02::6 ———— OSPFv3 Designated Routers
FF02::A ———— EIGRPv3 Routers
FF02::D ———— PIM Routers
FF05::2 ———— All Routers (site-local)

QUESTION 111. Which three statements about RSTP are true?(Choose Three.)

A. RSTP significantly reduces topology reconverging time after a link failure.
B. RSTP expands the STP port roles by adding the alternate and backup roles.
C. RSTP port states are blocking, discarding, learning, or forwarding.
D. RSTP provides a faster transition to the forwarding state on point-to-point links than STP does.
E. RSTP also uses the STP proposal-agreement sequence.
F. RSTP uses the same timer-based process as STP on point-to-point links

Correct Answer: ABD

QUESTION 112. What are two benefits of using NAT? (Choose two.)

A. NAT facilitates end-to-end communication when IPsec is enabled.
B. NAT eliminates the need to re-address all hosts that require external access.
C. NAT conserves addresses through host MAC-level multiplexing.
D. Dynamic NAT facilitates connections from the outside of the network.
E. NAT accelerates the routing process because no modifications are made on the packets.
F. NAT protects network security because private networks are not advertised.

Correct Answer: BF

QUESTION 113. Which two commands correctly verify whether port security has been configured on port FastEthernet 0/12 on a switch? (Choose two.)

A. SW1#show port-secure interface FastEthernet 0/12
B. SW1#show switchport port-secure interface FastEthernet 0/12
C. SW1#show running-config
D. SW1#show port-security interface FastEthernet 0/12
E. SW1#show switchport port-security interface FastEthernet 0/12

Correct Answer: CD

QUESTION 114. Refer to the exhibit. Given this output for SwitchC, what should the network administrator’s next action be?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 20

A. Check the trunk encapsulation mode for SwitchC’s fa0/1 port.
B. Check the duplex mode for SwitchC’s fa0/1 port.
C. Check the duplex mode for SwitchA’s efer to the exhibit. Switch-1 needs to send data to a host with a MAC address of 00b0.d056.efa4. What will Switch-1 do with this data?fa0/2 port.
D. Check the trunk encapsulation mode for SwitchA’s fa0/2 port

Correct Answer: C

QUESTION 115. Which statement is correct regarding the operation of DHCP?

A. A DHCP client uses a ping to detect address conflicts.
B. A DHCP server uses a gratuitous ARP to detect DHCP clients.
C. A DHCP client uses a gratuitous ARP to detect a DHCP server.
D. If an address conflict is detected, the address is removed from the pool and an administrator must resolve the conflict.
E. If an address conflict is detected, the address is removed from the pool for an amount of time configurable by the administrator.
F. If an address conflict is detected, the address is removed from the pool and will not be reused until the server is rebooted.

Correct Answer: D

QUESTION 116. Which two statements about using the CHAP authentication mechanism in a PPP link are true? (Choose two.)

A. CHAP uses a two-way handshake.
B. CHAP uses a three-way handshake.
C. CHAP authentication periodically occurs after link establishment.
D. CHAP authentication passwords are sent in plaintext.
E. CHAP authentication is performed only upon link establishment.
F. CHAP has no protection from playback attacks.

Correct Answer: BC

QUESTION 117. Refer to the exhibit. Switch port FastEthernet 0/24 on ALSwitch1 will be used to create an IEEE 802.1Q-compliant trunk to another switch. Based on the output shown, what is the reason the trunk does not form, even though the proper cabling has been attached?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 21

A. VLANs have not been created yet.
B. An IP address must be configured for the port.
C. The port is currently configured for access mode.
D. The correct encapsulation type has not been configured.
E. The no shutdown command has not been entered for the port.

Correct Answer: C

QUESTION 118. Refer to the exhibit. A junior network administrator was given the task of configuring port security on SwitchA to allow only PC_A to access the switched network through port fa0/1. If any other device is detected, the port is to drop frames from this device. The administrator configured the interface and tested it with successful pings from PC_A to RouterA, and then observes the output from these two show commands. Which two of these changes are necessary for SwitchA to meet the requirements? (Choose two.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 22

A. Port security needs to be globally enabled.
B. Port security needs to be enabled on the interface.
C. Port security needs to be configured to shut down the interface in the event of a violation.
D. Port security needs to be configured to allow only one learned MAC address.
E. Port security interface counters need to be cleared before using the show command.
F. The port security configuration needs to be saved to NVRAM before it can become active.

Correct Answer: BD

QUESTION 119. Which three statements about static routing are true?(Choose Three.)

A. It uses consistent route determination.
B. It is best used for small-scale deployments.
C. Routing is disrupted when links fail.
D. It requires more resources than other routing methods.
E. It is best used for large-scale deployments.
F. Routers can use update messages to reroute when links fail.

Correct Answer: ABC

QUESTION 120

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 23

What are the address that will show at the show ip route if we configure the above statements?(Choose Three.)

A. 10.0.0.0
B. 10.4.3.0
C. 172.15.4.0
D. 172.15.0.0
E. 192.168.4.0
F. 192.168.0.0

Correct Answer: ADE

QUESTION 121. Which feature facilitate the tagging of a specific VLAN?

A. Routing
B. Hairpinning
C. Encapsulation
D. Switching

Correct Answer: C

QUESTION 122. What does split horizon prevent?

A. routing loops, link state
B. routing loops, distance vector
C. switching loops, STP
D. switching loops, VTP

Correct Answer: B

QUESTION 123. Which value to use in HSRP protocol election process ?

A. interface
B. virtual IP address
C. priority
D. router ID

Correct Answer: C

QUESTION 124. Which of the following is needed to be enable back the role of active in HSRP?

A. prempt
B. priority
C. other options
D. other options

Correct Answer: A

QUESTION 125. Which command is used to show the interface status of a router?

A. show interface status
B. show ip interface brief
C. show ip route
D. show interface

Correct Answer: B

QUESTION 126. Which of the following privilege level is the most secured?

A. Level 0
B. Level 1
C. Level 15
D. Level 16

Correct Answer: C

QUESTION 127. Which IPV6 feature is supported in IPV4 but is not commonly used?

A. unicast
B. multicast
C. anycast
D. broadcast

Correct Answer: C

QUESTION 128. Which two statements are true about IPv6 Unique Local Addresses? (Choose two.)

A. It is the counterpart of IPv4 private addresses
B. It uses FC00::/7 as prefix
C. wrong
D. wrong

Correct Answer: AB

QUESTION 129. Which range represents the standard access list?

A. 99
B. 150
C. 299
D. 2000

Correct Answer: A

QUESTION 130. What to do when the router password was forgotten?

A. use default password cisco to reset
B. access router physically
C. use ssl/vpn
D. Type confreg 0x2142 at the rommon 1

Correct Answer: D

QUESTION 131. What is true about Cisco Discovery Protocol?

A. it discovers the routers, switches and gateways.
B. it is network layer protocol
C. it is physical and data link layer protocol
D. it is proprietary protocol

Correct Answer: D

QUESTION 132. Which of the following encrypts the traffic on a leased line?

A. telnet
B. ssh
C. vtp
D. vpn
E. dmvpn

Correct Answer: D

QUESTION 133. How do you configure a hostname?

A. Router(config)#hostname R1

Correct Answer: A

QUESTION 134. How do you maintain security in multiple websites?

A. vpn
B. dmvpn
C. other
D. other

Correct Answer: A

QUESTION 135. Refer to the exhibit. Switch-1 needs to send data to a host with a MAC address of 00b0.d056.efa4. What will Switch-1 do with this data?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 24

A. Switch-1 will drop the data because it does not have an entry for that MAC address.
B. Switch-1 will flood the data out all of its ports except the port from which the data originated.
C. Switch-1 will send an ARP request out all its ports except the port from which the data originated.
D. Switch-1 will forward the data to its default gateway.

Correct Answer: B

QUESTION 136.

interface fa0/0
ip address x.x.x.33 255.255.255.224
router bgp XXX
neighbor x.x.x.x remote as x.x.x.x
You need to advertise the network of Int fa0/0.

A. x.x.x.32 mask 255.255.255.224
B. x.x.x.32 255.255.255.224
C. x.x.x.32 mask 0.0.0.31=
D. x.x.x.33 mask 255.255.255.224

Correct Answer: A

QUESTION 137. What routing protocol use first-hand information?

A. link-state
B. distance-vector
C. path-vector
D. other

Correct Answer: A

QUESTION 138. What field is consist of 6 bytes in the field identification frame in IEEE 802.1Q?

A. SA
B. DA
C. FCS
D. other

Correct Answer: A

QUESTION 139. What is new in HSRPv2?

A. prempt
B. a greater number in hsrp group field
C. other
D. other

Correct Answer: B

QUESTION 140. What’s are true about MPLS?

A. It use a label to separete traffic from several costumer
B. It use IPv4 IPv6
C. other
D. other

Correct Answer: A

QUESTION 141. A network engineer wants to allow a temporary entry for a remote user with a specific username and password so that the user can access the entire network over the internet. Which ACL can be used?

A. reflexive
B. extended
C. standard
D. dynamic

Correct Answer: D

QUESTION 142. Which command is necessary to permit SSH or Telnet access to a cisco switch that is otherwise configured for these vty line protocols?

A. transport type all
B. transport output all
C. transport preferred all
D. transport input all

Correct Answer: D

QUESTION 143. What should be part of a comprehensive network security plan?

A. Allow users to develop their own approach to network security
B. Physically secure network equipment from potential access by unauthorized individuals
C. Encourage users to use personal information in their passwords to minimize the likelihood of passwords being forgotten
D. Delay deployment of software patches and updates until their effect on end-user equipment is well known and widely reported
E. Minimize network overhead by deactivating automatic antivirus client updates

Correct Answer: B

QUESTION 144. Which two Cisco IOS commands, used in troubleshooting, can enable debug output to a remote location? (Choose two.)

A. no logging console
B. logging host ip-address
C. terminal monitor
D. show logging | redirect flashioutput.txt
E. snmp-server enable traps syslog

Correct Answer: BC

QUESTION 145. Which component of the Cisco SDN solution serves as the centralized management system?

A. Cisco OpenDaylight
B. Cisco ACI
C. Cisco APIC
D. Cisco IWAN

Correct Answer: C

QUESTION 146. What command can you enter in config mode to create DHCP pool?

A. ip dhcp pool DHCP_pool
B. ip dhcp exclude -add
C. ip dhcp conflict logging
D. service dhcp

Correct Answer: A

QUESTION 147. Which utility can you use to determine whether a switch can send echo requests and replies?

A. ping
B. traceroute
C. ssh
D. telnet

Correct Answer: A

Explanation/Reference:
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ios-nx-os-software/ios-software-releases-121-mainline/12778-pingtraceroute.html

QUESTION 148. What is the two benefits of DHCP snooping? (Choose two.)

A. static reservation
B. DHCP reservation
C. prevent DHCP rouge server
D. prevent untrusted host and servers to connect

Correct Answer: CD

QUESTION 149. What are the three major components of cisco network virtualization? (Choose Three.)

A. network access control
B. path isolation
C. virtual network services
D. policy enforcement

Correct Answer: ABC

QUESTION 150. Which feature is config by setting a variance that is at least 2 times the metric?

A. unequal cost load balancing
B. path selection
C. equal cost load balancing
D. path count

Correct Answer: A

QUESTION 151. Standard industrialized protocol of etherchannel?

A. LACP
B. PAGP
C. PRP
D. REP

Correct Answer: A

QUESTION 152. Two features of the extended ping command? (Choose two.)

A. It can send a specific number of packet
B. It can send packet from specified interface of IP address
C. It can resolve the destination host name
D. It can ping multiple host at the same time

Correct Answer: AB

QUESTION 153. What command is used to configure a switch as authoritative NTP server?

A. ntp master 3
B. ntp peer IP
C. ntp server IP
D. ntp source IP

Correct Answer: A

QUESTION 154. Two statements about syslog loging?

A. Syslog logging is disabled by default
B. Messages are stored in the internal memory of device
C. Messages can be erased when device reboots
D. Messages are stored external to the device
E. other
F. other

Correct Answer: AD

QUESTION 155. How to enable vlans automatically across multiple switches?

A. Configure VLAN
B. Confiture NTP
C. Configure each VLAN
D. Configure VTP

Correct Answer: D

QUESTION 156. Which password types are encrypted?

A. SSH
B. Telnet
C. enable secret
D. enable password

Correct Answer: C

QUESTION 157. What is the benefit of point-to-point leased line? (Choose two.)

A. Low cost
B. Full-mesh capability
C. Flexibillity of design
D. Simply configuration

Correct Answer: CD

QUESTION 158. What is the binary pattern of unique ipv6 unique local address?

A. 00000000
B. 11111100
C. 11111111
D. 11111101

Correct Answer: B

QUESTION 159. Which statemnet about ACLs is true?

A. An ACL have must at least one permit action, else it just blocks all traffic.
B. ACLs go bottom-up through the entries looking for a match
C. An ACL has a an implicit permit at the end of ACL.
D. ACLs will check the packet against all entries looking for a match.

Correct Answer: A

QUESTION 160. What is the cause of the Syslog output messages?

A. The EIGRP neighbor on Fa0/1 went down due to a failed link.
B. The EIGRP neighbor connected to Fa0/1 is participating in a different EIGRP process, causing the adjacency to go down.
C. A shut command was executed on interface Fa0/1, causing the EIGRP adjacency to go down.
D. Interface Fa0/1 has become error disabled, causing the EIGRP adjacency to go down.

Correct Answer: C

QUESTION 161. What are contained in layer 2 ethernet frame?(Choose Three.)

A. Preamble
B. TTL
C. Type/length
D. Frame check sequence
E. version
F. others

Correct Answer: ACD

QUESTION 162. Describe the best way to troubleshoot and isolate a network problem?

A. Create an action plan
B. Implement an action plan
C. Gather the facts
D. Change on variable at a time

Correct Answer: A

Explanation/Reference:
http://www.cisco.com/en/US/docs/internetworking/troubleshooting/guide/tr1901.html

QUESTION 163. Under normal operations, cisco recommends that you configure switch ports on which vlan?

A. on the default vlan
B. on the management vlan
C. on the native vlan
D. on any vlan except the default vlan

Correct Answer: A

Explanation/Reference:
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/switches/catalyst-6500-series-switches/24330-185.html

QUESTION 164. Which DTP switchport mode allow the port to create a trunk port if the the port is in trunk, dynamic auto and dynamic desirable mode?

A. Dynamic Auto
B. Dynamic Desirable
C. Access
D. Trunk

Correct Answer: A

Explanation/Reference:
http://bradhedlund.com/2007/11/27/switchport-configurations-explained/

QUESTION 165. In which byte of an IP packet can traffic be marked ?

A. the QoS byte
B. the CoS byte
C. the ToS byte
D. the DSCP byte

Correct Answer: D

Explanation/Reference:
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/quality-of-service-qos/qos-packet-marking/10103-dscpvalues.html

QUESTION 166. Which command can you enter to route all traffic that is destined to 192.168.0.0/20 to a specific interface?

A. ip route 192.168.0.0 255.255.240.0 gi 0/1
B. ip route 192.168.0.0 255.255.255.0 gi 0/1
C. ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 gi 0/1
D. ip route 0.0.0.0 255.255.255.0 gi 0/1

Correct Answer: A

QUESTION 167. Which two protocol can detect native vlan mismatch errors? (Choose two.)

A. CDP
B. VTP
C. DTP
D. STP
E. PAGP

Correct Answer: AB

QUESTION 168. Which three options are switchport config that can always avoid duplex mismatch error between the switches?(Choose Three.)

A. set both side on auto-negotation.
B. set both sides on half-duplex
C. set one side auto and other side half-duplex
D. set both side of connection to full-duplex
E. set one side auto and other side on full-duplex
F. set one side full-duplex and other side half-duplex

Correct Answer: ABD

QUESTION 169. What are two benefits of Private IPv4 Addresses? (Choose two.)

A. they can be implemented without requiring admin to coordinate with IANA
B. they are managed by IANA
C. increase the flexibility of network design
D. provide network isloation from the internet
E. they are routable over internet

Correct Answer: AD

Explanation/Reference:
http://smallbusiness.chron.com/advantages-disadvantages-using-private-ip-address-space-46424.html

QUESTION 170. How many bits represent network id in a IPv6 address?

A. 32
B. 48
C. 64
D. 128

Correct Answer: C

Explanation/Reference:
http://networkengineering.stackexchange.com/QUESTIONs/30836/calculate-networking-bits-for-ipv6
64 bits for Nwtwork ID and 64 bits for Interface ID
64+64=128

QUESTION 171.(An image on exhibit) An interface which we have to determine from the routing the route learned by which routing protocol?

A. EIGRP
B. OSPF
C. RIP
D. BGP

Correct Answer: A

QUESTION 172. Which WAN topology is most appropriate for a centrally located server farm with several satellite branches?

A. star
B. hub and spoke
C. point-to-point
D. full mesh

Correct Answer: B

Explanation/Reference:
In a Hub-and-spoke Site-to-Site Wide Area Network (WAN) network topology, one physical site act as Hub (Example, Main Office), while other physical sites act as spokes. Spoke sites are connected to each other via Hub site. In Huband-spoke Wide Area Network (WAN) topology, the network communication between two spokes always travels through the hub.

QUESTION 173. Which function allows EIGRP peers to receive notice of implementing topology changes?

A. successors
B. advertised changes
C. goodbye messages
D. expiration of the hold timer

Correct Answer: C

QUESTION 174. If you configure syslog messages without specifying the logging trap level, which log messages will the router
send?

A. informational messages only
B. warning and error conditions only
C. normal but significant conditions only
D. error conditions only
E. all levels except debugging

Correct Answer: E

QUESTION 175. Which three options are benefits of using TACACS+ on a device? (Choose three)

A. It ensures that user activity is untraceable.
B. It provides a secure accounting facility on the device.
C. device-administration packets are encrypted in their entirely.
D. It allows the user to remotely access devices from other vendors.
E. It allows the users to be authenticated against a remote server.
F. It supports access-level authorization for commands.

Correct Answer: CEF

Explanation/Reference:
http://tacacs.net/docs/TACACS_Advantages.pdf
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/security-vpn/remote-authentication-dial-user-serviceradius/13838-
10.html

QUESTION 176. What layer of the OSI Model is included in TCP/IP Model’s INTERNET layer?

A. Application
B. Session
C. Data Link
D. Presentation
E. Network

Correct Answer: E

Explanation/Reference:
NOT SURE ABOUT THE CHOICES. NOT SURE ABOUT THE QUESTION EITHER.

QUESTION 177. Which two of these are characteristics of the 802.1Q protocol? (Choose two.)

A. It is used exclusively for tagging VLAN frames and does not address network reconvergence following switched network topology changes.
B. It modifies the 802.3 frame header, and thus requires that the FCS be recomputed.
C. It is a Layer 2 messaging protocol which maintains VLAN configurations across networks.
D. It includes an 8-bit field which specifies the priority of a frame.
E. It is a trunking protocol capable of carrying untagged frames.

Correct Answer: BE

QUESTION 178. Which two features can dynamically assign IPv6 addresses? (Choose two.)

A. IPv6 stateless autoconfiguration
B. DHCP
C. NHRP
D. IPv6 stateful autoconfiguration
E. ISATAP tunneling

Correct Answer: AB

QUESTION 179. A security administrator wants to profile endpoints and gain visibility into attempted authentications. Which 802.1x mode allows these actions?

A. Monitor mode
B. High-Security mode
C. Low-impact mode
D. Closed mode

Correct Answer: A

QUESTION 180. How to verify strong and secured SSH connection?

A. ssh -v 1 -l admin 10.1.1.1
B. ssh -v 2 -l admin 10.1.1.1
C. ssh -l admin 10.1.1.1
D. ssh –v 2 admin 10.1.1.1

Correct Answer: B

Explanation/Reference:
Sorry for the QUESTION but they said it was something like that.

QUESTION 181. How many usable host are there per subnet if you have the address of 192.168.10.0 with a subnet mask of 255.255.255.240?

A. 4
B. 8
C. 16
D. 14

Correct Answer: D

QUESTION 182. What interconnection cable can you use when you use a MDI connection?

A. cut-through
B. straight-through
C. crossover
D. rollover

Correct Answer: C

183. What utility is used for shadowed rules?

A. Create an action plan
B. Implement an action plan
C. Gather facts
D. others

Correct Answer: B

184. What are contained in layer 2 ethernet frame? (Choose Three.)

A. Preamble
B. TTL
C. Type/length
D. Frame check sequence
E. version
F. others

Correct Answer: ACD

185. What is called when variance with two times of metric?

A. unequal cost load balancing?
B. path selection
C. equal cost load balancing
D. other
Correct Answer: A

186. Which command can you enter to verify echo request and echo reply?

A. ping
B. traceroute
C. tracert
D. telnet

Correct Answer: A

187. Which command is used to build DHCP pool?

A. ip dhcp pool DHCP
B. ip dhcp conflict
C. ip dhcp-server pool DHCP
D. ip dhcp-client pool DHCP

Correct Answer: C

188. What should be part of a comprehensive network security plan?

A. Allow users to develop their own approach to network security
B. Physically secure network equipment from potential access by unauthorized individuals
C. Encourage users to use personal information in their passwords to minimize the likelihood of passwords
being forgotten
D. Delay deployment of software patches and updates until their effect on end-user equipment is well known
and widely reported
E. Minimize network overhead by deactivating automatic antivirus client updates

Correct Answer: B

189. Which three statements about IPv6 prefixes are true? (Choose three.)

A. FEC0::/10 is used for IPv6 broadcast.
B. FC00::/7 is used in private networks.
C. FE80::/8 is used for link-local unicast.
D. FE80::/10 is used for link-local unicast.
E. 2001::1/127 is used for loopback addresses.
F. FF00::/8 is used for IPv6 multicast.

Correct Answer: BDF

190. A network administrator is troubleshooting an EIGRP problem on a router and needs to confirm the IPaddresses of the devices with which the router has established adjacency. The retransmit interval and the queue counts for the adjacent routers also need to be checked. What command will display the required information?

A. Router# show ip eigrp neighbors
B. Router# show ip eigrp interfaces
C. Router# show ip eigrp adjacency
D. Router# show ip eigrp topology

Correct Answer: A

191. Which command can you enter to determine whether serial interface 0/2/0 has been configured using HDLC encapsulation?

A. router#show platform
B. router#show interfaces Serial 0/2/0
C. router#show ip interface s0/2/0
D. router#show ip interface brief

Correct Answer: B

QUESTION 192. Which cisco platform can verify ACLs ?

A. Cisco Prime Infrastructure
B. Cisco Wireless LAN Controller
C. Cisco APIC-EM
D. Cisco IOS-XE

Correct Answer: C

QUESTION 193. In order to comply with new auditing standards, a security administrator must be able to correlate system security alert logs directly with the employee who triggers the alert. Which of the following should the security administrator implement in order to meet this requirement ?

A. Access control lists on file servers
B. Elimination of shared accounts
C. Group-based privileges for accounts
D. Periodic user account access reviews

Correct Answer: D

QUESTION 194. When you deploy multilink PPP on your network, where must you configure the group IP Address on each device ?

A. In the global config
B. Under serial interface
C. Under the routing protocol
D. Under the multilink interface

Correct Answer: D

QUESTION 195. If you want multiple hosts on a network, where do you configure the setting ?

A. in the IP protocol
B. in the multicast interface
C. in the serial interface
D. in the global configuration

Correct Answer: A

QUESTION 196. Which option is the benefit of implementing an intelligent DNS for a cloud computing solution ?

A. It reduces the need for a backup data center.
B. It can redirect user requests to locations that are using fewer network resources.
C. It enables the ISP to maintain DNS records automatically.
D. It eliminates the need for a GSS.

Correct Answer: B

QUESTION 197. Which statement about the IP SLAs ICMP Echo operation is true ?

A. The frequency of the operation .s specified in milliseconds.
B. It is used to identify the best source interface from which to send traffic.
C. It is configured in enable mode.
D. It is used to determine the frequency of ICMP packets.

Correct Answer: D

QUESTION 198. Which action can change the order of entries in a named access-list ?

A. removing an entry
B. opening the access-list in notepad
C. adding an entry
D. resequencing

Correct Answer: D

QUESTION 199. How does a router handle an incoming packet whose destination network is missing from the routing table ?

A. it broadcast the packet to each interface on the router
B. it discards the packet
C. it broadcasts the packet to each network on the router
D. it routes the packet to the default

Correct Answer: B

QUESTION 200. Which two components are used to identify a neighbor in a BGP configuration (Choose two.)?

A. autonomous system number
B. version number
C. router ID
D. subnet mask
E. IP address

Correct Answer: AE

QUESTION 201. Which three statements about HSRP operation are true? (Choose three.) ?

A. The virtual IP address and virtual MAC address are active on the HSRP Master router.
B. The HSRP default timers are a 3 second hello interval and a 10 second dead interval.
C. HSRP supports only clear-text authentication
D. The HSRP virtual IP address must be on a different subnet than the routers’ interfaces on the same LAN.
E. The HSRP virtual IP address must be the same as one of the router’s interface addresses on the LAN.
F. HSRP supports up to 255 groups per interface, enabling an administrative form of load balancing.

Correct Answer: ABF

QUESTION 202. Which two options describe benefits of aggregated chassis technology ( choose 2) ?

A. it reduces management overhead.
B. switches can be located anywhere regardless of there physical location.
C. it requires only 1 IP add per VLAN.
D. it requires only 3 IP add per VLAN.
E. it supports HSRP VRRP GLBP.
F. it support redundant configuration files.

Correct Answer: AC

QUESTION 203. How to trouble DNS issue ( choose two) ?

A. Ping a public website IP address.
B. Ping the DNS Server.
C. Determine whether a DHCP address has been assigned.
D. Determine whether the hardware address is correct.
E. Determine whether the name servers have been configured.

Correct Answer: BC

QUESTION 204. Which utility can you use to identify redundant or shadow rules ?

A. The ACL trace tool in Cisco APIC-EM.
B. The ACL analysis tool in Cisco APIC-EM.
C. The Cisco APIC-EM automation scheduler.
D. The Cisco IWAN application.

Correct Answer: B

QUESTION 205. What does traffic shaping do to reduce congestion in a network ?

A. buffers and queues packets.
B. buffers without queuing packets.
C. queqes without buffering packets.
D. drops packets.

Correct Answer: A

QUESTION 206. Which 2 statements about extended traceroute command is true ?

A. it can send packets from specified interface or ip add.
B. it can use a specified TTL value.
C. it can validate the reply data.
D. it can use a specificed TOS.
E. it can repeated automatically to a specified interval.

Correct Answer: AB

QUESTION 207. A BPDU guard is configured on an interface that has PortFast Enable. Which state does the interface enter when it recives a BPDU ?

A. Blocking.
B. Shutdown.
C. Listening.
D. Errdisable.

Correct Answer: D

QUESTION 208. Which command can you enter to determine the addresses that have been assigned on a DHCP Server ?

A. Show ip DHCP database.
B. Show ip DHCP pool.
C. Show ip DHCP binding.
D. Show ip DHCP server statistic.

Correct Answer: C

QUESTION 209. Which statement about SNMPv2 is true ?

A. Its privacy algorithms use MD5 encryption by default.
B. it requires passwords to be encrypyed.
C. Its authetication and privacy algorithms are enable without default values.
D. It requires passwords at least eight characters en length.

Correct Answer: C

QUESTION 210. Which type of IP address of ipv6 that also exist in IPv4 but barely used ?

A. unicast.
B. multicast.
C. anycast.
D. broadcast.

Correct Answer: C

QUESTION 211. Which symptom most commonly indicates that 2 connecting interface are configured with a duplex mismatch ?

A. an int with up/down state.
B. an int with down/down state.
C. late collisions on the interface.
D. the spanning tree process shutting down.

Correct Answer: C

QUESTION 212. How Eigrp for ipv6 configuration done? (choose two) ?

A. uses process number.
B. neighbor configured directly.
C. configured driectly on interface.
D. configured globally interface.
E. have shutdown feature.

Correct Answer: CE

QUESTION 213. Which VTP mode can not make a change to vlan ?

A. Server.
B. Client.
C. Transparent.
D. Off

Correct Answer: B

QUESTION 214. Which function does IP SLA ICMP ECHO operation perform to assist with troubleshooting ?

A. one way jitter measurement.
B. congestion detection.
C. hop-by-hop response time.
D. packet-loss detection.

Correct Answer: C

QUESTION 215. Which mode are in PAgP (Choose two)?

A. Auto.
B. Desirable.
C. Active.
D. Passive.
E. On.

Correct Answer: AB

QUESTION 216. What routing protocol use first-hand information from peers ?

A. link state.
B. distance-vector.
C. path-vector.
D. other.

Correct Answer: A

QUESTION 217. In an Ethernet network, under what two scenarios can devices transmit (Choose two.)?

A. when they receive a special token.
B. when there is a carrier.
C. when they detect no other devices are sending.
D. when the server grants access.
E. when the medium is idle.

Correct Answer: CE

QUESTION 218. Which two protocols are used by bridges and/or switches to prevent loops in a layer 2 network (Choose two.)?

A. 802.1d
B. VTPC. 802.1q
D. SAP
E. STP

Correct Answer: AE

QUESTION 219. At which layer of the OSI model does PPP perform ?

A. Layer 2
B. Layer 3
C. Layer 4
D. Layer 5
E. Layer 1

Correct Answer: A

QUESTION 220. What are three reasons that an organization with multiple branch offices and roaming users might implement a Cisco VPN solution instead of point-to-point WAN links(Choose three) ? ?

A. reduced cost.
B. better throughput.
C. broadband incompatibility.
D. increased security.
E. scalability.
F. reduced latency.

Correct Answer: ADE

QUESTION 221. Which two statements about IPv4 multicast traffic are true (Choose two.)?

A. It burdens the source host without affecting remote hosts.
B. It uses a minimum amount of network bandwidth.
C. It is bandwidth-intensive.
D. It simultaneously delivers multiple streams of data.
E. It is the most efficient way to deliver data to multiple receivers.

Correct Answer: DE

QUESTION 222. Which IPv6 header field is equivalent to the TTL ?

A. Scan Timer.
B. TTD.
C. Flow Label.
D. Hop Limit.
E. Hop Count.

Correct Answer: D

QUESTION 223. which port security mode can assist with troubleshooting by keeping count of violations ?

A. access.
B. protect.
C. restrict.
D. shutdown.

Correct Answer: C

QUESTION 224. which 2 optns are requirements for configuring ripv2 for ipv4 (choose 2 ) ?

A. enabling RIP authentication.
B. connecting RIP to a WAN Interface.
C. enabling auto route sumamrization.
D. allowing unicast updates for RIP.
E. enabling RIP on the router.

Correct Answer: DE

QUESTION 225. which configuration command can u apply to a hsrp router so that its local interface becomes ?

A. active if all other routers in the group fail
B. no additional config is required
C. standby 1 track ethernet
D. standby 1 preempt
E. standby 1 priority 250

Correct Answer: D

QUESTION 226. which 2 statements about extended traceroute command is true ?

A. it can use a specified TTL value
B. it can send packets from specified interface or ip add
C. it can validate the reply data
D. it can use a specificed TOS
E. it can repeated automatically to a specified interval

Correct Answer: AB

QUESTION 227. which statement about EIGRP on IPv6 device is true ?

A. It is configured on the interface .
B. It is globally configured .C. If is configured using a network statement .
D. It is vendor agnostic.
E. It supports a shutdown feature.

Correct Answer: AE

QUESTION 228. which command can you enter to troubleshoot the failure of address assignment ?

A. sh ip dhcp database
B. sh ip dhcp pool
C. sh ip dhcp import
D. sh ip dhcp server statistics

Correct Answer: B

QUESTION 229. which three technical services support cloud computing ?

A. network-monitored power sources
B. layer 3 network routing
C. ip localization
D. redundant connections
E. VPN connectivity
F. extended SAN services

Correct Answer: DEF

QUESTION 230. which two steps must you perform to enbale router- on- stick on a switch ?

A. connect the router to a trunk port
B. config the subint number exactly the same as the matching VLAN
C. config full duplex
D. cofigure an ip route to the vlan destn net
E. assign the access port to the vlan

Correct Answer: AB

QUESTION 231. which add prefix does OSPFv3 use when multiple IPv6 address are configured on a single interface ?

A. all prefix on the interface
B. the prefix that the administrator configure for OSPFv3 use
C. the lowest prefix on the interface
D. the highest prefix on the interface

Correct Answer: A

QUESTION 232. which IP configuration does the CIDR notation 192.168.1.1/25 refer ?

A. 192.168.1.1 255.255.255.64
B. 192.168.1.1 255.255.255.1
C. 192.168.1.1 255.255.255.32
D. 192.168.1.1 255.255.255.256
E. 192.168.1.1 255.255.255.128

Correct Answer: E

QUESTION 233. CIDR notation (255.255.255.252 ) / notation ?

A. 30
B. 31
C. 32
D. 33

Correct Answer: A

QUESTION 234. Which two of these statements regarding RSTP are correct (Choose two)?

A. RSTP cannot operate with PVST+.
B. RSTP defines new port roles.
C. RSTP defines no new port states.
D. RSTP is a proprietary implementation of IEEE 802.1D STP.
E. RSTP is compatible with the original IEEE 802.1D STP.

Correct Answer: BE

QUESTION 235. What is known as ―one-to-nearest addressing in IPv6 ?

A. global unicast
B. anycast
C. multicast
D. unspecified address

Correct Answer: B

QUESTION 236. When a device learns multiple routes to a specific network, it installs the route with ?

A. Longest bit Match (highest subnet Mask)
B. lowest AD
C. lowest metric
D. equal load balancing

Correct Answer: B

QUESTION 237. Requirement to configure DHCP binding (choose two)? ?

A. DHCP pool
B. ip address
C. Hardware address
D. other option

Correct Answer: BC

QUESTION 238. how to see dhcp conflict ?

A. show ip dhcp pool
B. show dhcp database
C. show ip dhcp conflict
D. Other Option.

Correct Answer: C

QUESTION 239. Which Cisco platform can verify ACLs ?

A. Cisco Prime Infrastructure
B. Cisco Wireless LAN Controller
C. Cisco APIC-EM
D. Cisco IOS-XE

Correct Answer: C

QUESTION 240. Which type of mac address learning age out ?

A. Dynamic
B. Static
C. Auto
D. one more option

Correct Answer: A

QUESTION 241. Which major component of the network virtualization architecture isolate users according to policy ?

A. policy enforcement
B. network access control
C. network services virtualization
D. path isolation

Correct Answer: B

QUESTION 242. Which two statements about firewalls are true ?

A. They can be used with an intrusion prevention system.
B. They can limit unauthorized user access to protect data.
C. Each wireless access point requires its own firewall.
D. They must be placed only at locations where the private network connects to the internet.
E. They can prevent attacks from the internet only.

Correct Answer: AB

QUESTION 243. Which two statements about data VLANs on access ports are true ?( Choose two) ?

A. They can be configured as trunk ports.
B. Two or more VLANs can be configured on the interface.
C. 802.1Q encapsulation must be configured on the interface.
D. Exactly one VLAN can be configured on the interface.
E. They can be configured as host ports.

Correct Answer: DE

QUESTION 244. Where does the configuration reside when a helper address is configured to support DHCP ?

A. on the switch trunk interface.
B. on the router closest to the client.
C. on the router closest to the server.
D. on every router along the path.

Correct Answer: B

QUESTION 245. Which command can you enter to configure an IPV6 floating static route ?

A. Router(config)# ipv6 route static resolve default
B. Router(config)# ipv6 route::/0 serail0/1
C. Router(config)# ipv6 route FE80:0202::/32 serail 0/1 201
D. Router(config)# ipv6 route FE80:0202::/32 serail 0/1 1

Correct Answer: C

QUESTION 246. How does NAT overloading provide one-to-many address translation ?

A. It uses a pool of addresses
B. It converts IPV4 addresses to unused IPv6 Addresses
C. assigns a unique TCP/UDP port to each session
D. It uses virtual MAC Address and Virtual IP Addresses

Correct Answer: C

QUESTION 247. Which three options are types of Layer 2 network attack ? (Choose three) ?

A. Spoofing attacks
B. Vlan Hopping
C. botnet attacks
D. DDOS attacks
E. ARP Attacks
F. Brute force attacks

Correct Answer: ABE

QUESTION 248. What does split-horizon do ?

A. Prevent routing loop in distance vector protocol
B. Prevent switching loop in distance vector protocol
C. Prevent switching loop in link-state protocol
D. Prevent routing loop in link-state protocol

Correct Answer: A

QUESTION 249. Afar you apply the given configuration to R1, you notice that it failed to enable OSPF Which action can you take to correct the problem ?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 25

A. Configure a loopback interface on R1
B. Enable IPv6 unicast routing on R1.
C. Configure an IPv4 address on interface FO/0.
D. Configure an autonomous system number on OSPF.

Correct Answer: C

QUESTION 250. How many broadcast domains are shown in the graphic assuming only the default VLAN is confgured on the switches ?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 26

A. one
B. two
C. six
D. twelve

Correct Answer: A

QUESTION 251. Which three statements correcctly describe Network Device A?(Choose three.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 27

A. With a network wide mask of 255.255.255.128, each interface does not require an IP address.
B. With a network wide mask of 255.255.255.128, each interface does require an IP address on a unique IP subnet.
C. With a network wide mask of 255.255.255.0, must be a Layer 2 device for the PCs to communicate with each other.
D. With a network wide mask of 255.255.255.0, must be a Layer 3 device for the PCs to communicate with each other.
E. With a network wide mask of 255.255.254.0, each interface does not require an IP address.

Correct Answer: BDE

QUESTION 252. At the end of an RSTP election process, which access layer switch port will assume the discarding role ?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 28

A. Switch3, port fa0/1
B. Switch3, port fa0/12
C. Switch4, port fa0/11
D. Switch4, port fa0/2
E. Switch3, port Gi0/1
F. Switch3, port Gi0/2

Correct Answer: C

QUESTION 253. Why is flash memory erased prior to upgrading the IOS image from the TFTP server ?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 29

A. The router cannot verify that the Cisco IOS image currently in flash is valid.
B. Flash memory on Cisco routers can contain only a single IOS image.
C. Erasing current flash content is requested during the copy dialog.
D. In order for the router to use the new image as the default, it must be the only IOS image in flash.

Correct Answer: C

QUESTION 254. The network shown in the diagram is experiencing connectivity problems. Which of the following will correct the problems (Choose two.)?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 30

A. Configure the gateway on Host A as 10.1.1.1B. Configure the gateway on Host B as 10.1.2.254
C. Configure the IP address of Host A as 10.1.2.2
D. Configure the IP address of Host B as 10.1.2.2
E. Configure the masks on both hosts to be 255.255.255.224
F. Configure the masks on both hosts to be 255.255.255.240

Correct Answer: BD

QUESTION 255. Which utility can you use to identify the cause of a traffic-flow blockage between the two devices in a network ?

A. ACL path analysis tool in APIC-EM
B. I WAN application
C. ACL analysis tool in APIC-EM
D. APIC-EM automation scheduler

Correct Answer: A

QUESTION 256. Which IEEE mechanism is responsible for the authentication of devices when they attempt to connect to a local network ?

A. 802.1x
B. 802.11
C. 802.2x
D. 802.3x

Correct Answer: A

QUESTION 257. When a router is unable to find a known route in the routing table, how does it handle the packet ?

A. It discards the packet
B. It sends the packet over the route with the best metric
C. It sends the packet to the next hop address
D. It sends the packet to the gateway of last resort

Correct Answer: A

QUESTION 258. If router R1 knows a static route to a destination network and then learns about the same destinationnetwork through a dynamic routing protocol, how does R1 respond ?

A. It refuses to advertise the dynamic route to other neighbors
B. It sends a withdrawal signal to the neighboring router
C. It disables the routing protocol
D. It prefers the static route

Correct Answer: D

QUESTION 259. Which two statements about floating static routes are true (Choose two)?

A. They are routes to the exact /32 destination address
B. They are used when a route to the destination network is missing
C. They have a higher administrative distance than the default static route administrative distance
D. They are used as back-up routes when the primary route goes down
E. They are dynamic routes that are learned from a server

Correct Answer: CD

QUESTION 260. Which port security mode can assist with troubleshooting by keeping count of violations ?

A. Restrict
B. Shutdown
C. Access
D. Protect

Correct Answer: A

QUESTION 261. What type of MAC address is aged automatically by the switch ?

A. Dynamic
B. Manual
C. Automatic
D. Static

Correct Answer: A

QUESTION 262. What are the two minimum required components of a DHCP binding (Choose two)?

A. An exclusion list
B. A hardware address
C. An IP address
D. A DHCP pool
E. An ip-helper statement

Correct Answer: BC

QUESTION 263. Refer to the exhibit. If R1 receives a packet destined to 172.16.1.1, to which IP address does it send the packet ?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 31

A. 192.168.14.4
B. 192.168.12.2
C. 192.168.13.3
D. 192.168.15.5

Correct Answer: A

QUESTION 264. What is the danger of the permit any entry in a NAT access list ?

A. It can lead to overloaded resources on the router.
B. It can cause too many addresses to be assigned to the same interface.
C. It can disable the overload command.
D. It prevents the correct translation of IP addresses on the inside network.

Correct Answer: A

QUESTION 265. How does a DHCP server dynamically assign IP addresses to hosts ?

A. Addresses are permanently assigned so that the host uses the same address at all times.
B. Addresses are assigned for a fixed period of time.
C. Addresses are leased to hosts. A host will usually keep the same address by periodically contacting the DHCP server to renew the lease.
D. Addresses are allocated after a negotiation between the server and the host to determine the length of the agreement.

Correct Answer: C

QUESTION 266. What two results would occur if the hub were to be replaced with a switch that is configured with one Ethernet VLAN (Choose two.)?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 32

A. The number of collision domains would remain the same.
B. The number of collision domains would decrease.
C. The number of collision domains would increase.
D. The number of broadcast domains would remain the same.
E. The number of broadcast domains would decrease.
F. The number of broadcast domains would increase.

Correct Answer: CD

QUESTION 267. which configuration command can u apply to a HSRP router so that its local interface becomes active if all other routers in the group fail ?

A. no additional config is required
B. standby 1 track ethernet
C. standby 1 preempt
D. standby 1 priority 250

Correct Answer: A

QUESTION 268. Refer to the exhibit, you determine that Computer A cannot ping Computer Which reason for the problem is most likely true ?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 33

A. The Subnet mask for Computer A is incorrect.
B. The default gateway address for Computer A is incorrect.
C. The subnet mask for computer B is incorrect.
D. The default gateway address for computer B is incorrect.

Correct Answer: A

QUESTION 269. Which effect of the passive-interface command on R1 is true ?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 34

A. It prevents interface Fa0/0 from sending updates.
B. Interface Fa 0/0 operates in RIPv1 mode.
C. It removes the 172.16.0.0 network from all updates on all interfaces on R1.
D. It removes the 172.17.0.0 network from all updates on all interfaces on R1.

Correct Answer: A

QUESTION 270. Which three encapsulation layers in the OSI model are combined into the TCP/IP application layer? (Choose three) ? ?

A. Session
B. transport
C. presentation
D. application
E. data-link
F. network

Correct Answer: ACD

QUESTION 271. Which function does traffic shaping perform ?

A. It buffers and queues excess packets.
B. It buffers traffic without queuing it.
C. It queues traffic without buffering it.
D. It drops packets to control the output rate.

Correct Answer: A

QUESTION 272. After you apply the given configuration to R1, you notice that it failed to enable OSPF .Which action can you… ?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 35

A. Configure an IPv4 address on interface F0/0.
B. Enable IPV6 unicast routing on R1.
C. Configure a loopback interface on R1.
D. Configure an autonomous system number an OSPF.

Correct Answer: A

QUESTION 273. When is the most appropriate time to escalate an issue that you troubleshooting ?

A. When you lack the proper to resolve the issue.
B. When a more urgent issue that requires your intervention is detected.
C. When you have gathered all information about an issue.
D. When you have been unable to resolve the issue after 30 min.

Correct Answer: C

QUESTION 274. Which two command can you enter to display the current time sources statistics on devices (Choose two)?

A. Show ntp associations.
B. Show clock details.
C. Show clock.D. Show time.
E. Show ntp status.

Correct Answer: AE

QUESTION 275. When you enable PortFast on a switch port, the port immediately transitions to which state ?

A. Blocking
B. Forwarding
C. Learning
D. Listening

Correct Answer: B

QUESTION 276.Host A is communicating with the server. What will be the source MAC address of the frames received by Host A from the server?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 36

A. the MAC address of the server network interface

B. the MAC address of host A

C. the MAC address of router interface e1

D. the MAC address of router interface e0

Correct Answer: D

Section: Introduction

Explanation/Reference:

Host A and the Server are on different subnets and are separated by routers, so the MAC address of the Server will never get back to Host A: the router will decapsulate the frames that the Server sends. The router will re-encapsulate the packets from the Server and and put its own MAC address on the outbound interface (e0) in the frames. Host A will see the MAC address of router interface e0.

QUESTION 277.Which of the following statements describe the network shown in the graphic?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 37

What are the proper statements?. (Choose two)

A. There are two broadcast domains in the network.*

B. There are four broadcast domains in the network.

C. There are six broadcast domains in the network.

D. There are four collision domains in the network.

E. There are five collision domains in the network.

F. There are seven collision domains in the network.*

Correct Answer: AF

Refer to the graphic.

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 38

QUESTION 278.Host A is communicating with the server. What will be the source MAC address of the frames received by Host A from the server?

A. the MAC address of the server network interface

B. the MAC address of host A

C. the MAC address of router interface e1

D. the MAC address of router interface e0*

Correct Answer: D

QUESTION 279.A network interface port has collision detection and carrier sensing enabled on a shared twisted pair network. From this statement, what is known about the network interface port?

A. This is a 10 Mb/s switch port.

B. This is a 100 Mb/s switch port.

C. This is an Ethernet port operating at half duplex.*

D. This is an Ethernet port operating at full duplex.

E. This is a port on a network interface card in a PC.

Correct Answer: C

QUESTION 280.A receiving host computes the checksum on a frame and determines that the frame is damaged. The frame is then discarded. At which OSI layer did this happen?

A. physical

B. session

C. data link*

D. transport

E. network

Correct Answer: C

QUESTION 281.For what two purposes does the Ethernet protocol use physical addresses? (Choose two.)

A. to uniquely identify devices at Layer 2*

B. to allow communication with devices on a different network

C. to differentiate a Layer 2 frame from a Layer 3 packet

D. to establish a priority system to determine which device gets to transmit first

E. to allow communication between different devices on the same network*

F. to allow detection of a remote device when its physical address is unknown

Correct Answer: AE

QUESTION 282. WHERE DOES ROUTING OCCUR WITHIN THE DOD TCP/IP REFERENCE MODEL?

A. application
B. internet
C. network
D. transport

Correct Answer: B

Explanation

The picture below shows the comparison between TCP/IP model & OSI model. Notice that the Internet Layer of TCP/IP is equivalent to the Network Layer which is responsible for routing decision.

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 39

QUESTION 283. Which destination addresses will be used by Host A to send data to Host C? (Choose two.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 40

A. the IP address of Switch 1

B. the MAC address of Switch 1

C. the IP address of Host C

D. the MAC address of Host C

E. the IP address of the router’s E0 interface

F. the MAC address of the router’s E0 interface

Correct Answer: CF

QUESTION 284.A router has two FastEthernet interfaces and needs to connect to four vlans in the local network. How can you accomplish this task, using the fewest physical interfaces and without decreasing network performance?

A. Add two more FastEthernet interfaces.
B. Add a second router to handle the vlan traffic.
C. Use a hub to connect the four vlans with a FastEthernet interface on router.
D. Implement a router-on-a-stick configuration.

Correct Answer: D

QUESTION 284. Based on the information given, which switch will be elected root bridge and why?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 41

A. Switch A, because it has the lowest MAC address

B. Switch A, because it is the most centrally located switch

C. Switch B, because it has the highest MAC address

D. Switch C, because it is the most centrally located switch

E. Switch C, because it has the lowest priority

F. Switch D, because it has the highest priority

Correct Answer: E

Explanation:

Root switches are elected on the lowest priority. If two switches have the same priority, then the one with the lowest MAC address is chosen. Here, Switch C has the lowest priority and will be elected as root switch.

QUESTION 285. Refer to the exhibit. After HostA pings HostB, which entry will be in the ARP cache of HostA to support this transmission?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 42

A. CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 43

B. CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 44

C. CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 45

D. CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 46

E. CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 47

F. CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 48

Correct Answer: D

QUESTION 286. Host 1 is trying to communicate with Host 2. The e0 interface on Router C is down. Which of the following are true? (Choose two.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 49

A. Router C will send a Destination Unreachable message type.
B. Router C will send a Source Quench message type.
C. Router C will use ICMP to inform Host 1, Router A, and Router B that Host 2 cannot be reached.
D. Router C will send a Router Selection message type.
E. Router C will use ICMP to inform Host 1 that Host 2 cannot be reached.
F. Router C will use ICMP to inform Router B that Host 2 cannot be reached.

Correct Answer: AE

QUESTION 287. Which of the following describes the roles of devices in a WAN? (Choose three.)
A. A CSU/DSU terminates a digital local loop.
B. A modem terminates a digital local loop.
C. A CSU/DSU terminates an analog local loop.
D. A modem terminates an analog local loop.
E. A router is commonly considered a DTE device.
F. A router is commonly considered a DCE device.

Correct Answer: A, D, E

QUESTION 288. Host A pings interface S0/0 on router 3. What is the TTL value for that ping?

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 50

A. 252
B. 253
C. 254
D. 255

Correct Answer: B

Explanation:

The TTL or Time-To-Live gives you an indication of the number of routers between the source and destination. The TTL is used to prevent an IP packet from looping inside an IP network and causing a network meltdown. The initial TTL packet value for an IP packet is 255 and then it is decremented by 1 each time it encounters a router. When this value reaches 0, the packet is discarded by a router. The TTL value is contained in each IP packet including ICMP packets. The TTL value given by the ping command is in fact the TTL value of an echo_response packet. By default, Windows will decrease the TTL by 128 and Ubuntu Linux by 192.

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 51

The above the exact topology of this questions. I used 10.0.0.1 for Host A’s IP address and 12.0.0.2 for R3 S0/0’s IP address. All router has been configured with EIGRP routing protocol. And following is the output of ping 12.0.0.2.

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 52

Now the TTL value is 253.

QUESTION 289.What is the difference between a CSU/DSU and a modem?

A. A CSU/DSU converts analog signals from a router to a leased line; a modem converts analog
signals from a router to a leased line.

B. A CSU/DSU converts analog signals from a router to a phone line; a modem converts digital signals
from a router to a leased line.

C. A CSU/DSU converts digital signals from a router to a phone line; a modem converts analog signals
from a router to a phone line.

D. A CSU/DSU converts digital signals from a router to a leased line; a modem converts digital signals
from a router to a phone line.

Correct Answer: D

QUESTION 290.A network administrator is verifying the configuration of a newly installed host by establishing an FTP connection to a remote server. What is the highest layer of the protocol stack that the network administrator is using for this operation?

A. application
B. presentation
C. session
D. transport
E. internet
F. data link

Correct Answer: A

QUESTION 291.Refer to the exhibit. What will Router1 do when it receives the data frame shown? (Choose three.)

CCNA 200-125 Certification Practice Exam Answers - Update New Questions 53

A. Router1 will strip off the source MAC address and replace it with the MAC address 0000.0c36.6965.

B. Router1 will strip off the source IP address and replace it with the IP address 192.168.40.1.

C. Router1 will strip off the destination MAC address and replace it with the MAC address 0000.0c07.4320.

D. Router1 will strip off the destination IP address and replace it with the IP address of 192.168.40.1.

E. Router1 will forward the data packet out interface FastEthernet0/1.

F. Router1 will forward the data packet out interface FastEthernet0/2.

Correct Answer: ACF

Explanation:

The router will decapsulate the frame, thus removing the source and destination MAC addresses. It will consult its routing table to work out on which interface to send the packet which is going to 192.168.40.5: interface FastEthernet0/2. The router will then encapsulate the packet into a new frame with its own MAC address as the source MAC address and the MAC address of 192.168.40.5 as the destination MAC address.

Looking at the ARP table, the MAC address for 192.168.40.5 is 0000.0c07.4320 (the one which has been dynamically learned and has age 9 minutes). So what is the router’s MAC address on this link? The ARP table shows a static entry (no age) for 192.168.40.1 which is 0000.0c36.6965. As it is static, we can conclude that these are the router’s IP and MAC address.


Related Articles

guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jitendra
Jitendra
4 years ago

Good for preparing